Povestea magarului


Poveste magarului
Intr-o zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana. Nefericitul animal se puse pe zbierat ore întregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul si-asa era batran, iar ca fantana, oricum secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. Prin urmare, nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanii.
Asa ca taranul isi chema vecinii ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepura sa arunce de zor pamant inauntrul fantanii. Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat.
Dar, spre mirarea tuturor, dupa multe lopeti de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul se duse si privi in adancul fantanii si ramase uluit de ce vazu. Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanii, sari peste ghizduri si iesi frematand.

Viata va arunca poate si peste tine cu pamant si cu tot felul de greutati… Secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas in sus. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti. Foloseste pamantul pe care ti-l arunca peste tine ca sa mergi inainte.

Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
1) Curata-ti inima de ura, frica si egoism.

2) Scuteste-ti mintea de preocupari inutile.
3) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa.
4) Daruieste mai mult si asteapta mai putin
5) Iubeste mai mult si… scutura-te de pamant, pentru ca in viata tu trebuie sa fii solutia, nu problema.

Întotdeauna, decide din capul locului că indiferent ce obstacole vei întâmpina, nu vei abandona şi nu te vei da bătut. Priveşte fiecare obstacol ca pe o lecţie sau ca pe o încercare la care trebuie să te supui, pentru a dobândi apoi ceea ce vrei. Nu te înfrânge singur, creându-ţi tu însuţi obstacole şi lăsându-te pradă îndoielii. Hotărăşte de la bun început că vei continua până când vei obţine victoria dorită. Nu-ţi fie teamă, n-o să mori încercând – iar ceea ce nu te doboară, te oţeleşte. Cum spunea Polly Berends: Orice lucru care ţi se întâmplă devine învăţătorul tău. Secretul este să înveţi să te aşezi la poalele propriei tale vieţi şi s-o laşi să te înveţe. Tot ceea ce ţi se întâmplă este fie o binecuvântare, care este, în acelaşi timp, o lecţie, fie o lecţie, care este, în acelaşi timp, o binecuvântare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s